A mai nap:
Január 10. hétfő, Melánia napja. 159 éve ezen a napon nyitotta meg kapuit a londoni földalatti, valamint 164 éve ezen a napot született Törley József budafoki pezsgő gyáros.
Leves: Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 400 g kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma átnyomva
- 3 db krumpli kockára vágva
- 3 pár virsli
- 1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
- 1 kevés só, és bors
- 1 kevés olaj
- 200 g tejföl, vagy főzőtejszín,
- 1 kanál liszt a habaráshoz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Sajtos rántott borda
Hozzávalók:
- 8 közepes szelet sertés rövidkaraj
- 3 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 15 dkg félzsíros sajt
- 5 ek sima liszt
- 6 tojás
- 6-7 ek panírmorzsa
- 1 tk szezámmag
- 4-5 dl étolaj a kisütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Serpenyős mustáros csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só, bors ízlés szerint
- 2 kk kakukkfű
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 1 dl víz
- 2 ek mustár (esetleg használhatunk hozzá mézes mustárt is)
- 2 kk mustár
- 2 dl tejföl
- fél csokor aprított petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Pufók almás palacsinták
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 2 közepes tojás
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 2 nagyobb alma
- 0,5 dl olaj a sütéshez