Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pufók almás palacsinták recept

Pufók almás palacsinták
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 2 nagyobb alma
    • 0,5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
    Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.

    Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A kész masszába forgatjuk.
    Egy serpenyőben két teáskanálnyi olajat forrósítunk.

    A tésztából merünk kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőbe, a kanál domború oldalával kicsit tallér alakúra igazítjuk, majd közepestől kisebb lángon addig sütjük, míg egy picit nagyobb buborékok jelennek meg a palacsinta felszínén. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.

    Minden egyes palacsinta előtt egy szilikon ecset segítségével átkenjük olajjal a serpenyőt.

    A palacsintákat porcukorral megszórva kínáljuk.

    30 db apró palacsinta lett ebből az adag tésztából.

    Tipp:

    Beérett jó pár nyári alma, és kettőt belecsempésztem egy kis palacsintába, amit a gyerekek is nagyon kedvelnek. Puha, légies finomság lett. Érdemes közepesnél kisebb lángon sütni, hogy biztosan átsüljenek a palacsinták. A hagyományos amerikai társához képest nem terül el olyan szép kerek formára, de egy kanállal kicsit igazíthatunk rajta, amikor a serpenyőbe merjük. Fahéjjal is ízesíthetjük.

    A pufók almás palacsinták kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 162 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá