Pufók almás palacsinták

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Pufók almás palacsinták

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 közepes tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 nagyobb alma
  • 0,5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A kész masszába forgatjuk.
Egy serpenyőben két teáskanálnyi olajat forrósítunk.

A tésztából merünk kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőbe, a kanál domború oldalával kicsit tallér alakúra igazítjuk, majd közepestől kisebb lángon addig sütjük, míg egy picit nagyobb buborékok jelennek meg a palacsinta felszínén. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.

Minden egyes palacsinta előtt egy szilikon ecset segítségével átkenjük olajjal a serpenyőt.

A palacsintákat porcukorral megszórva kínáljuk.

30 db apró palacsinta lett ebből az adag tésztából.

Tipp:

Beérett jó pár nyári alma, és kettőt belecsempésztem egy kis palacsintába, amit a gyerekek is nagyon kedvelnek. Puha, légies finomság lett. Érdemes közepesnél kisebb lángon sütni, hogy biztosan átsüljenek a palacsinták. A hagyományos amerikai társához képest nem terül el olyan szép kerek formára, de egy kanállal kicsit igazíthatunk rajta, amikor a serpenyőbe merjük. Fahéjjal is ízesíthetjük.