Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A kész masszába forgatjuk.
Egy serpenyőben két teáskanálnyi olajat forrósítunk.
A tésztából merünk kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőbe, a kanál domború oldalával kicsit tallér alakúra igazítjuk, majd közepestől kisebb lángon addig sütjük, míg egy picit nagyobb buborékok jelennek meg a palacsinta felszínén. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
Minden egyes palacsinta előtt egy szilikon ecset segítségével átkenjük olajjal a serpenyőt.
A palacsintákat porcukorral megszórva kínáljuk.
30 db apró palacsinta lett ebből az adag tésztából.
Beérett jó pár nyári alma, és kettőt belecsempésztem egy kis palacsintába, amit a gyerekek is nagyon kedvelnek. Puha, légies finomság lett. Érdemes közepesnél kisebb lángon sütni, hogy biztosan átsüljenek a palacsinták. A hagyományos amerikai társához képest nem terül el olyan szép kerek formára, de egy kanállal kicsit igazíthatunk rajta, amikor a serpenyőbe merjük. Fahéjjal is ízesíthetjük.