Ezen a napon:
Március 23. kedd, Emőke napja.
Leves: Zöldborsós húsgombócos leves
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 4 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 kis karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 l víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Zeller bundás karajszeletek
Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet karaj
- só
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 3-4 dl olaj a sütéshez
- 1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
- 3 nagyobb tojás
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott tk házi fokhagymakrém
- 3 jó púpos ek liszt
- 3 ek tej
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Mediterrán csirkeragu kagylótésztával
Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb
- 3 ek olívaolaj
- 2 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek petrezselyemzöld
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
- 5 dkg reszelt sajt (parmezán)
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Tejfölös csodabogár
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 2 közepes tojás
- 30 dkg cukor
- 1 nagydoboz tejföl ( 375 grammos )
- 10 dkg ét tortadara