Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2021.03.18. csütörtök

Dátum: 2021-03-18 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!




  • A mai nap:

    Március 18. csütörtök, Sándor napja.

    Leves: Gomba leves

    Hozzávalók:

    1. 2 ek zsír
    2. 1 fej hagyma
    3. 50 dkg gomba
    4. 2 ek ételízesítő
    5. 1 ek finom liszt
    6. 1 marék zöldpetrezselyem
    7. 1 kávéskanál pirospaprika
    8. 1 kávéskanál borsikafű
    9. ízlés szerint só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A: Rántott, töltött karaj

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
    2. 6 szelet pulykamell sonka
    3. 200g szeletelt gomba (konzerves)
    4. 6 szelet sajt
    5. 6 csipet só
    6. 6 csipet bors
    7. 3 ek liszt
    8. 4 tojás
    9. 6-7 ek panírmorzsa
    10. 4 dl olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B: Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg csirkemáj
    2. ízlés szerint só
    3. ízlés szerint grillfűszer
    4. ízlés szerint bors
    5. 6-8 szem újburgonya
    6. 2 ek zsír
    7. ízlés szerint friss petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel C: Csirke stroganoff

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg csirkemell filé
    2. 30 dkg csiperke
    3. 20 dkg kolozsvári szalonna
    4. 10 dkg kenyérszalonna
    5. 1 nagy fej vöröshagyma
    6. 1 gerezd fokhagyma
    7. 1 dl napraforgó olaj
    8. 2 ek mustár
    9. 3 dl tejföl
    10. só ízlés szerint
    11. bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert: Lemon bar

    1. 125 g finomliszt
    2. 110 g vaj vagy margarin
    3. 60 g kristálycukor
    4. csipet só
    5. 75 g kristálycukor
    6. 1 csomag vaníliás cukor
    7. 2 egész tojás
    8. 2 citrom leve
    9. 1 citrom reszelt héja
    10. 50 g finomliszt

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    A nap videója:

    Szólj hozzá