Gomba leves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 ek zsír
- 1 fej hagyma
- 50 dkg gomba
- 2 ek ételízesítő
- 1 ek finom liszt
- 1 marék zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál borsikafű
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A gombát megtisztítom és felszeletelem. A hagymát felaprítom és a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, borsikafüvet, megsózom és addig pirítom, még zsírjára sül.
Ekkor megszórom liszttel, megpirítom, majd félrehúzom a tűzről meghintem pirospaprikával, elkeverem. Felöntöm vízzel, hozzáadom az ételízesítőt. Ha szükséges sózom és fél óráig főzöm.
Ha megpuhult a gomba levestésztát, vagy vajas galuskát főzök bele. Ezután megszórom friss aprított petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.