Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba leves recept

Gomba leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 ek zsír
    • 1 fej hagyma
    • 50 dkg gomba
    • 2 ek ételízesítő
    • 1 ek finom liszt
    • 1 marék zöldpetrezselyem
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 kávéskanál borsikafű
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A gombát megtisztítom és felszeletelem. A hagymát felaprítom és a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, borsikafüvet, megsózom és addig pirítom, még zsírjára sül.

    Ekkor megszórom liszttel, megpirítom, majd félrehúzom a tűzről meghintem pirospaprikával, elkeverem. Felöntöm vízzel, hozzáadom az ételízesítőt. Ha szükséges sózom és fél óráig főzöm.

    Ha megpuhult a gomba levestésztát, vagy vajas galuskát főzök bele. Ezután megszórom friss aprított petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá