Gomba leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gomba leves

Hozzávalók:

  • 2 ek zsír
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 ek ételízesítő
  • 1 ek finom liszt
  • 1 marék zöldpetrezselyem
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A gombát megtisztítom és felszeletelem. A hagymát felaprítom és a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, borsikafüvet, megsózom és addig pirítom, még zsírjára sül.

Ekkor megszórom liszttel, megpirítom, majd félrehúzom a tűzről meghintem pirospaprikával, elkeverem. Felöntöm vízzel, hozzáadom az ételízesítőt. Ha szükséges sózom és fél óráig főzöm.

Ha megpuhult a gomba levestésztát, vagy vajas galuskát főzök bele. Ezután megszórom friss aprított petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.