A mai nap:
Március 18. csütörtök, Sándor napja.
Leves: Gomba leves
Hozzávalók:
- 2 ek zsír
- 1 fej hagyma
- 50 dkg gomba
- 2 ek ételízesítő
- 1 ek finom liszt
- 1 marék zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál borsikafű
- ízlés szerint só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Rántott, töltött karaj
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
- 6 szelet pulykamell sonka
- 200g szeletelt gomba (konzerves)
- 6 szelet sajt
- 6 csipet só
- 6 csipet bors
- 3 ek liszt
- 4 tojás
- 6-7 ek panírmorzsa
- 4 dl olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint grillfűszer
- ízlés szerint bors
- 6-8 szem újburgonya
- 2 ek zsír
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel C: Csirke stroganoff
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 30 dkg csiperke
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg kenyérszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 ek mustár
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Lemon bar
- 125 g finomliszt
- 110 g vaj vagy margarin
- 60 g kristálycukor
- csipet só
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g finomliszt