A mai nap:
Január 6. Boldizsár napja, vízkereszt, a farsang első napja.
Leves: Lencseleves kolbászmorzsás krumpligombóccal
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 cikk zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk liszt (púpozott)
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek kolbászzsír
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 1 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 1,5-2 l víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Hagymás dödölle
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 20-25 dkg liszt
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- 2-3 ek zsír
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Sonkás-sajtos tészta csőben sütve
Hozzávalók:
- 30 dkg penne (vagy ízlés szerint más tészta tészta)
- 30 dkg füstölt sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt sajt
- 10 dkg sajt
- 4 dl tejföl (20 %-os)
- 6 dkg vaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Joghurtos fánk
Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 2 bögre finomliszt
- 2 tojás
- 12 g sütőpor
- 300 ml joghurt
- 2-3 ek cukor
- szükség szerint étolaj (sütéshez)