A mai nap:
November 2. hétfő, Halottak napja.
Leves: Májgombóc leves
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemlevél
- 2 szál zellerlevél
- 1 fehér húsú paprika
- 3 krumpli
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 tk házi készítésű darált paprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Kolbászos füstölt sajtos tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg fodros nagykocka tészta
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg füstölt sajt
- 3 ek paprikakrém (ha szeretjük, akkor tehetünk bele csípőset is)
- 1 csokor petrezselyem
- 4 dl főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Bakonyi csirkemell ragu
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 fehér paprika
- 1 paradicsom
- 20 dkg csiperkegomba szeletelve (vagy konzerv)
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 kk mustár
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Almás párna
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 0,5 dl olaj
- csipet só
- 3 ek porcukor
- 1 tojássárgája