A mai nap:
Szeptember 24. csütörtök, Gellért és Mercédesz napja.
Leves: Csirke húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt édeskömény
- 1 kávéskanál morzsolt zsálya
- 6 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű hajdinaliszt
- 1 tojás
- 4-6 ek zsemlemorzsa
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Pincepörkölt bográcsban
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús (lábszár, nyak)
- 60 dkg sertéscsülök csont nélkül
- 60 dkg sertéshús (köröm, farok vegyesen)
- 60 dkg sertéslapocka
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg zsír
- 2 kg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 paprika
- 2 paradicsom
- 1 hegyes (erős) paprika
- 2 ek pirospaprika
- 2 dl száraz vörös bor
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Muzsaka
Hozzávalók:
- 3 padlizsán
- 5 paradicsom
- 1 dl olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg darált bárány-, vagy sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek oregáno
- 10 dkg vaj
- 3 ek finomliszt
- 3 dl tej
- frissen őrölt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Gesztenyés babapiskótás krémes
Hozzávalók:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- tej (nem sok csak amennyit felvesz)
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor