Leves: Nyírségi gombócleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 4 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- fehér bors
- víz
- zeller
- karalábé
- répa
- borsó
- gomba
- 250 ml főzőtejszín
- fél citrom leve
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Tejszínes csirkés tészta
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 8 dkg reszelt parmezán
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Vagdalt hús krumplival
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 vöröshagyma
- 1 bagett (nagy)
- tej (áztatáshoz)
- 2 ek fűszerkeverék
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- burgonya (főtt)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Almás-mákos kétperces
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg darált mák
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tejföl
- 2 közepes alma