Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyírségi gombócleves recept

Nyírségi gombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 4 fej vöröshagyma
    • olaj
    • fehér bors
    • víz
    • zeller
    • karalábé
    • répa
    • borsó
    • gomba
    • 250 ml főzőtejszín
    • fél citrom leve

    Gombóchoz:

    • 3 krumpli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • hagyma

    Elkészítése:

    A 4 fej vöröshagymát apróra felkockázzuk és olajban kicsi vízzel megpároljuk. Ha már puha, akkor a felét kivesszük a fazékból és egy kis edénybe tesszük. A maradékra rátesszük a felkockázott sertés combot, majd sóval, fehér borssal kifehérítjük. Ha már kifehéredett felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a zöldségeket és főni hagyjuk.

    Közben megcsináljuk a gombócokat. A krumplit megfőzzük és egy tálban összenyomjuk,és hozzáadjuk a korábban félretett hagymát, majd ráütjük a tojást, egy kicsit megsózzuk és annyi lisztet teszünk hozzá hogy egy keményebb masszát kapjunk.

    A borsót és a gombát(pici darabokra vágva) beletesszük a levesbe. Ha megfőtt, beleöntjük a főzőtejszínt és fél citrom levét, majd vizes kézzel gombócokat formálunk a krumplimasszából és a levesbe tesszük. Hagyjuk a gombócokat egy 10 percig főni, és a levesünk kész is van.

    Nagyon laktató és finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá