Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2019.02.05. szerda

Dátum: 2020-02-05 / Írta: Budai István / Látták: 470 /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!




  • A mai nap:

    Február 5. szerda, Ágota és Ingrid napja.

    Leves: Jókai bableves

    Hozzávalók:

    1. 400 g barna bab
    2. 1000 g füstölt sertéscsülök
    3. 150 g petrezselyemgyökér
    4. 150 g sárgarépa
    5. 100 g füstölt, paprikás kolbász
    6. 1 babérlevél
    7. 2 gerezd fokhagyma
    8. 8-10 szem feketebors
    9. 1 ek olaj
    10. 2 ek finomliszt
    11. 1 közepes fej vöröshagyma
    12. 1 kk pirospaprika
    13. 2 dl tejföl
    14. ecet ízlés szerint
    15. 1/2 hegyes zöldpaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A: Grízes tészta

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg szélesmetélt
    2. 10 dkg búzadara
    3. 2,5 dl víz
    4. 1,5 ek olaj
    5. csipet só
    6. porcukor
    7. (barack)lekvár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B: Csirkés alfredo

    Hozzávalók:

    1. 1 kg csirkemell filé
    2. 30 dkg spagetti tészta
    3. 50 dkg gomba
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 3-4 gerezd fokhagyma
    6. 8 dl tejszín (főző vagy 30 %-os habtejszín)
    7. só, bors
    8. 1 nagy csokor petrezselyemzöld
    9. olaj
    10. 1 ek vaj
    11. szerecsendió

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert: Szalagos fánk

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 3 ek porcukor
    3. 2,5 dkg élesztő
    4. 2 tojás
    5. 1 ek pálinka
    6. csipet só
    7. 7,5 dkg olvasztott vaj
    8. 2,5-3 dl tej
    9. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Napi tipp: Mi a tökéletes farsangi fánk titka?

    A magyar gasztronómiában a farsangi időszak elengedhetetlen édessége a fánk. Tésztája puha, levegős, de ami a legtöbb háziasszonyt megijeszti, hogy a farsangi fánknak bizony szalagosnak is kell lennie. A közhiedelem úgy tartja, igazán szép szalagos fánkot csak a gyakorlott kezű nagymamák képesek sütni, pedig a dolog nem olyan bonyolult, mint azt hisszük! A tökéletes farsangi fánk készítésének titkait ismerheted meg most! Tovább olvasom »»»

    Szólj hozzá