A mai nap:
Február 5. szerda, Ágota és Ingrid napja.
Leves: Jókai bableves
Hozzávalók:
- 400 g barna bab
- 1000 g füstölt sertéscsülök
- 150 g petrezselyemgyökér
- 150 g sárgarépa
- 100 g füstölt, paprikás kolbász
- 1 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 8-10 szem feketebors
- 1 ek olaj
- 2 ek finomliszt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- ecet ízlés szerint
- 1/2 hegyes zöldpaprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Grízes tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg szélesmetélt
- 10 dkg búzadara
- 2,5 dl víz
- 1,5 ek olaj
- csipet só
- porcukor
- (barack)lekvár
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Csirkés alfredo
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg spagetti tészta
- 50 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 8 dl tejszín (főző vagy 30 %-os habtejszín)
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- olaj
- 1 ek vaj
- szerecsendió
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Szalagos fánk
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 ek porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 1 ek pálinka
- csipet só
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 2,5-3 dl tej
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Napi tipp: Mi a tökéletes farsangi fánk titka?
A magyar gasztronómiában a farsangi időszak elengedhetetlen édessége a fánk. Tésztája puha, levegős, de ami a legtöbb háziasszonyt megijeszti, hogy a farsangi fánknak bizony szalagosnak is kell lennie. A közhiedelem úgy tartja, igazán szép szalagos fánkot csak a gyakorlott kezű nagymamák képesek sütni, pedig a dolog nem olyan bonyolult, mint azt hisszük! A tökéletes farsangi fánk készítésének titkait ismerheted meg most! Tovább olvasom »»»