A mai nap:
Március 1. csütörtök, Albin napja.
Leves: Csirkehúsgombóc leves
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt édeskömény
- 1 kávéskanál morzsolt zsálya
- 6 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű hajdinaliszt
- 1 tojás
- 4-6 ek zsemlemorzsa
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Csicsókás bundában sült csirkeszelet
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- só
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
- 3 nagyobb csicsóka (tisztítva mérve 20 dkg)
- 2 közepes tojás
- 1 tk só
- 1/3 kk őrölt bors
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 3 púpos ek liszt
- 3 púpos ek tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Húsos rakott tészta
Hozzávalók:
- 80 dkg száraz tészta
- 1 kg sertés hús (dagadó, lapocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 3 db újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db közepes zellergumó
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 3 tojás
- 5 dl főzőtejszín
- 2 ek provanszi fűszerkeverék
- 20 dkg reszelt sajt
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Tepsiben sült túrós fánk
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál porcukor
- 30 dkg rétesliszt
- 1 tojás sárga
- csipetnyi só
- 3 dkg olvasztott margarin
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Napi saláta: Egyszerű csirkés saláta
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemell filé
- 1 csapott kk csirke fűszersó
- 2-3 ek olaj
- 7-8 jégsaláta levél
- 10 koktélparadicsom
- 1 kis fej lila hagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>