A mai nap:
November 14. Aliz napja.
Leves: Virslis burgonyakrémleves csípősen
Hozzávalók:
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 tk. kanál pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 2 pár virsli
- 2 szál zeller zöld
- 2 szál petrezselyem zöld
- 2-3 db babérlevél
- 1 ek. finomliszt
- 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Tejszínes fokhagymás csirke
Hozzávalók:
Hús:
- 40 dkg csirkemell filé szeletelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Tócsniba bújt sertészelet
Hozzávalók:
- 6 szép nagy szelet sertéslapocka
- só
- bors
- 4 közepes durvára reszelt burgonya (nyersen)
- 1 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 kicsi kefír
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld felaprítva
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Kókuszos csiga
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj/ margarin
- 4 tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- pici só
- 4 tojás fehérje
- 25 dkg kókusz
- 30 dkg cukor