A mai nap:
November 9. csütörtök, Tivadar napja.
Leves: Csirkebecsinált leves májgaluskával
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkeaprólék
- 2 ek kacsazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál zeller zöld
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 0,5 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Rakott karalábé csirkehússal és zöldségekkel
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkehús
- 1/2 bögre köles
- 2 db karalábé
- 1 db kígyóuborka
- 1 tk borsikafű
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 db lilahagyma
- 1 tk bazsalikom
- 4 ek olíva olaj
- 4 dl tejszín
- 2 db tojás
- 1 ek keményítő
- 5 dkg sajt
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Zöldfűszeres rántott karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 kk só a főzővízbe
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
- 0,5 kk majoránna
- 0,5 kk kakukkfű
- olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: 30 perces mézes krémes
Hozzávalók:
- 1 csomag mézes tortalap
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 kevés vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- ét és fehér csoki bevonó massza
- 5 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>