Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres rántott karfiol recept

Zöldfűszeres rántott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej karfiol
    • 1 kk só a főzővízbe
    • 10 dkg liszt
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 0,5 kk morzsolt oregánó
    • 0,5 kk morzsolt bazsalikom
    • 0,5 kk majoránna
    • 0,5 kk kakukkfű
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.

    Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fűszereket és egy nagy csipet sót.

    A lecsöpögött rózsákat előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban és legvégül a fűszeres morzsában. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk és pár perc alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá