Zöldfűszeres rántott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 kk só a főzővízbe
  • 10 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 0,5 kk morzsolt bazsalikom
  • 0,5 kk majoránna
  • 0,5 kk kakukkfű
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.

Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fűszereket és egy nagy csipet sót.

A lecsöpögött rózsákat előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban és legvégül a fűszeres morzsában. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk és pár perc alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.