Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2017.03.01. szerda

Dátum: 2017-03-01 / Írta: Budai István / Látták: 8818 /

A mai nap:

Március 1. Szerda, Albin és Félix napja. A mai nap Hamvazószerda, most kezdődik a húsvétot megelőző 40 napos böjt.

Leves: Böjtös vajas bableves

bojtos

Hozzávalók:

  1. 50 dkg gyöngybab
  2. 2 sárgarépa
  3. 2 fehérrépa
  4. 1 fej vörös hagyma
  5. 1 kisebb zeller
  6. 1 kisebb karalábé
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. 2 babérlevél
  9. vaj, liszt, só

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Főétel A: Isteni mákos guba

guba

Hozzávalók:

  1. 8 szikkadt kifli
  2. 1/2 liter tej + cukor
  3. 20 dkg darált mák + pár ek cukor
  4. vaj a tál kikenéséhez
  5. 1 csomag vaníliás pudingpor
  6. 8 dl tej
  7. 5 ek cukor

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Főétel B: Nem lehet abbahagyni csirke

abbahagyni

Hozzávalók:

  1. 8 csirkecomb
  2. 10 ek liszt
  3. 2 ek fűszerpaprika őrlemény
  4. 1 ek só
  5. 1 ek majoránna
  6. 1 ek ételízesítő
  7. 1 mk őrölt bors
  8. 1 mk őrölt kömény
  9. 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Diétás főétel: Sajtos gombás pulykaszelet

sajtosgombas

Hozzávalók:

  1. 5 szelet pulykamellfilé
  2. 1 zöldhagyma
  3. 2 szelet sárga paprika
  4. néhány karika kápia paprika
  5. 4 nagy csiperke gomba
  6. petrezselyemzöld
  7. 2 szál zöld fokhagymaszár
  8. bors

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Desszert: Rigó Jancsi

jancsi

Hozzávalók:

  1. 2×4 db tojás
  2. 2×3 evőkanál finomliszt
  3. 2×1 evőkanál kakaópor
  4. 2×4 evőkanál cukor
  5. 2x ½ csomag sütőpor
  6. 2x 1 evőkanál olaj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Szólj hozzá