A mai nap:
2016. Szeptember 21. Szerda, Máté és Mirella napja. 225 éve ezen a napon született gróf Széchenyi István politikus, író, a “legnagyobb magyar”. 32 éve a mai nap a Magyar Dráma ünnepe.
Leves: Vöröslencse krémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 0,5 kávéskanál édes kömény, őrölt
- 0,5 kávéskanál római kömény, őrölt
- 0,5 kávéskanál kurkuma
- 0,5 kávéskanál fahéj, őrölt
- 0,5 kávéskanál szegfűbors, őrölt
- 3 dl kókusztej vagy főzőtejszín
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Sztapacska
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 50 dkg juhtúró
- 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
- só
- őrölt fekete bors
- 5 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Burgonyás fasírtgolyók
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 4 db tojás
- 20 dkg nyers burgonya finomra reszelve
- 5 szelet szikkadt kenyérbél
- 1,5 dl tej
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt kömény, reszelt szerecsendió, pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3 tuti főzelék a fasírthoz
A recepteket a képre kattintva olvashatod el!
Napi saláta: Joghurtos-kapros babsaláta
Hozzávalók:
- 500 g nagy szemű salátabab
- 2 kisebb fej lila hagyma
- 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 1 kk szárított kaporlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 1 kk ételízesítő (házi)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Tiramisu mousse
Hozzávalók:
- 1 tk instant kávé
- 0,5 dl forró víz
- 0,5 dl rum
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk. vanília kivonat vagy 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 ek holland kakaópor
- 2,5 dl tejszín
- 4-6 db babapiskóta
- 5 dkg étcsoki
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Szülinaposoknak: Keksztekercs torta
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 ek kristálycukor
- 3 ek finomliszt
- 1 ek kakaópor
Kekszes tészta:
- tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg puha vaj
- 0,5 dl rum
- 2 ek kakaópor
- 3 ek porcukor
- 25 dkg darált keksz