1. Gombás sertésraguval rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 nagy marék reszelt sajt
- 25 dkg darált sertéshús
- 10 dkg gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk házi darált paprika
- 2,5 dl házi paradicsomlé
- 2 nagy ek tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Csirkemájas rizottó cukkinivel és póréhagymával
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 db póréhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk majoranna
- 1 bögre rizottó rizs
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg sajt
- 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
- frissen őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Csirkemelles falatok padlizsánnal
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 0,5 csomag sült csirke fűszersó
- 4 ek olívaolaj
- 2 lila hagyma
- 1 padlizsán
- 1 szál sárgarépa
- 1 csomag olívabogyó
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 ek keményítő
- 1 ek almaecet
- 1 mk őrölt fehérbors
- ízlés szerint őrölt chilipaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Karalábéleves karamellizált karalábékockákkal
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karalábé
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés petrezselyemzöld
- lestyán
- 200 g Meggle főzőtejszín
- csipetnyi só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 kk szorbit (cukor)
- fél liter csont-, vagy zöldségleves alaplé
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Zúzapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg csirkezúza (lehet kacsa, pulyka is)
- kevés olaj, vagy zsír
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 db lecsópaprika
- 2 db paradicsom
- kevés só, és őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 szál friss kakukkfű
- kevés köménymag
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- tejföl a tálaláshoz