Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell falatok padlizsánnal recept

Csirkemell falatok padlizsánnal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 0,5 csomag sült csirke fűszersó
    • 4 ek olívaolaj
    • 2 lila hagyma
    • 1 padlizsán
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 csomag olívabogyó
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 ek szójaszósz
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • 1 ek keményítő
    • 1 ek almaecet
    • 1 mk őrölt fehérbors
    • ízlés szerint őrölt chilipaprika

    Elkészítése:

    A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek olajat a fűszersóval elkeverünk, és a húshoz adjuk, jól összekeverjük és hűtőbe tesszük.

    A sárgarépát, a lila hagymát és a padlizsánt tetszőleges alakúra felaprítjuk, és a maradék olajon, nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabály van, a szilárdabb, és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.

    A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lila hagymát, és pár perc múlva a padlizsánt.

    Amikor már minden kellően megpuhult, kiöntjük egy edénybe, félretesszük, és a serpenyőben megpirítjuk a húst. Ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olívabogyót is, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek vízzel elkevert szószt. Összeforraljuk, és tálalunk.

    Kifőtt tésztát kínáljunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá