Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek olajat a fűszersóval elkeverünk, és a húshoz adjuk, jól összekeverjük és hűtőbe tesszük.
A sárgarépát, a lila hagymát és a padlizsánt tetszőleges alakúra felaprítjuk, és a maradék olajon, nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabály van, a szilárdabb, és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.
A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lila hagymát, és pár perc múlva a padlizsánt.
Amikor már minden kellően megpuhult, kiöntjük egy edénybe, félretesszük, és a serpenyőben megpirítjuk a húst. Ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olívabogyót is, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek vízzel elkevert szószt. Összeforraljuk, és tálalunk.
Kifőtt tésztát kínáljunk mellé.