Csirkemell falatok padlizsánnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 0,5 csomag sült csirke fűszersó
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 lila hagyma
  • 1 padlizsán
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 csomag olívabogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 1 ek keményítő
  • 1 ek almaecet
  • 1 mk őrölt fehérbors
  • ízlés szerint őrölt chilipaprika

Elkészítése:

A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek olajat a fűszersóval elkeverünk, és a húshoz adjuk, jól összekeverjük és hűtőbe tesszük.

A sárgarépát, a lila hagymát és a padlizsánt tetszőleges alakúra felaprítjuk, és a maradék olajon, nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabály van, a szilárdabb, és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.

A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lila hagymát, és pár perc múlva a padlizsánt.

Amikor már minden kellően megpuhult, kiöntjük egy edénybe, félretesszük, és a serpenyőben megpirítjuk a húst. Ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olívabogyót is, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek vízzel elkevert szószt. Összeforraljuk, és tálalunk.

Kifőtt tésztát kínáljunk mellé.