1. Csirkemell gombával
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- friss gomba
- hagyma
- füstölt sonka szeletek
- sajt
- só
- bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tarja flamand módra
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 10-15 dkg kolozsvári szalonna kockázva
- 3 fej vörös hagyma szeletre vágva
- 5 dl barna sör
- 2 dl alaplé vagy víz
- 4 dkg hideg vaj
- 2 babérlevél
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 kocka keserű csokoládé
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál barna cukor
- liszt, só bors, olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mustáros tarjasült szalvétagombóccal
Hozzávalók:
- 80 dkg tarja
- 3 ek mustár
- bors ízlés szerint
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál házi ételízesítő
- 2 dl étolaj
- 4 szikkadt zsemle
- 4 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke szárny
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- szárnyas fűszer
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db chili paprika
- 5 cl olíva olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Duplahagymás csirkecombok
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 kg krumpli
- fűszerek: sült csirke fűszersó, pirospaprika, só, bors, majoranna
- olaj
- 1 nagy vörös-és póréhagyma
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sajtos paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
- 25-30 dkg darált sertéscomb
- 15 dkg trappista
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 ek zabpehely
- só, bors
- egy nagy csokor zöld fűszer növény: petrezselyem (ez a csokor fele), 2-3 szál lestyán,10-12 szál metélőhagyma, 2-3 bazsalikom levél)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2 ek olívaolaj
- 500 gramm 100%-os paradicsomlé
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 szelet zellergumó
- 1 fej lila hagyma
- 1 teáskanál nyírfacukor