Aperitif: Sült alma pálinka
Hozzávalók:
- 5 db idared (vagy másféle savanykás) alma
- 5 nagy ek barnacukor
- 3 db egész fahéj
- 1 nagy csipet őrölt fahéj
- 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
- 10-12 szem szegfűbors
- 2 db csillagánizs
- kb 15 db citromfű levél
- 2,5 liter pálinka vagy vodka
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves: Pezsgőkrémleves
Hozzávalók:
- 1 üveg jó minőségű, édes pezsgő
- 4 dl tejszín
- 4 tojássárgája
- 6 ek cukor
- pici só
- őrölt fahéj
- 6 db szegfűszeg
- 2 ek tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg mazsola
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Hidegtál: Tojástekercs
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 3 ek tejföl
- 3 ek finomliszt
- ½ cs petrezselyem
- ½ kk ételízesítő por
- ½ mk őrölt bors
- 2 ek olaj
- 20 dkg füstölt sajt (lehet sima is)
- 20 szelet selyemsonka
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel: Szűzpecsenye bacon köntösben
Hozzávalók:
- 1 szűzpecsenye
- 5-6 szelet bacon
- só, bors
- őrölt pirospaprika vagy piros arany
- néhány szelet paprika
- aszalt paradicsom
- petrezselyem
- rozmaring
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Köret: Almás krumpli krokett
Hozzávalók:
- 50 dkg hámozott, darabolt burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- diónyi zsír
- csipet só
- 1 tojássárgája
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Sacher falatkák
Hozzávalók:
- 85 g puha vaj
- 150 g kristálycukor
- 1 tojás
- 150 g búza finomliszt
- 1 csapott kk sütőpor
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g holland kakaópor
- 1 dl víz (jéghideg)