Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Levesek, amiket nem lehet megunni – 10 recept minden napra

Dátum: 2024-09-27 / Írta: Budai István / Látták: /

A levesek sokak számára az étkezések elmaradhatatlan részei. Melegítenek, laktatnak és tele vannak tápanyagokkal, így nemcsak finomak, hanem táplálóak is. Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek levest enni, akkor ezek a receptek garantáltan változatosságot hoznak a mindennapjaidba. Akár egy könnyed zöldséglevesre, akár egy tartalmasabb, húsos verzióra vágysz, ebben a válogatásban mindenki talál kedvére valót.




  • 1. Borsóleves vajas galuskával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg borsó
    • 3 szem krumpli
    • 3-4 szál petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • cukor

    A vajgaluskához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál vaj
    • liszt (amennyit felvesz)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Gombaleves sárgarépával és póréhagymával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 szál póréhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg gomba
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 db húsleveskocka
    • bors
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 0.5 db citrom leve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Jókai bableves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 400 g barna bab
    • 1000 g füstölt sertéscsülök
    • 150 g petrezselyemgyökér
    • 150 g sárgarépa
    • 100 g füstölt, paprikás kolbász
    • 1 babérlevél
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 8-10 szem feketebors
    • 1 ek olaj
    • 2 ek finomliszt
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • ecet ízlés szerint
    • 1/2 hegyes zöldpaprika

    A csipetkéhez:

    • 100 g finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Hagyományos frankfurti leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kevés zsiradék
    • 10-15 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • egy kisebb fej kelkáposzta (kb 1 kg tisztítva)
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 kiskanál őrölt kömény
    • só, bors ízlés szerint
    • kb 1 púpos ek morzsolt majoránna
    • 1 púpos ek pirospaprika
    • 3 ek finomliszt
    • 2,5-3 l víz
    • 3-4 közepes nagyságú krumpli
    • 50 dkg virsli
    • 3 dl tejföl

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Klasszikus karfiolleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg karfiol rózsa (akár mirelit is)
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 szár zellerlevél
    • 3 közepes krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 tk piros paprika
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 csapott ek zsír

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt, amennyit felvesz (kb 10 dkg)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Vegyes zöldségleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 csésze vegyes zöldség
    • 8 csésze víz
    • 1 teáskanál római kömény
    • 6 egész fekete bors
    • 1 fahéjrúd
    • 10 egész szegfűszeg
    • 10 egész kardamom
    • 2 evőkanál ghí
    • 1/2 teáskanál só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Burgonyagombóc leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 100 ml tejszín (lehetőleg zsíros)
    • 3 nagy sárgarépa pucolva, kockázva
    • 1 karalábé pucolva, kockázva
    • 1 kisebb zellergumó pucolva, kockázva
    • 1 vöröshagyma finomra vágva
    • 1 ek vaj
    • só és őrölt fehérbors ízlés szerint
    • 3 liter zöldségalaplé vagy víz
    • friss, aprított kapor

    Gombóchoz:

    • 300 g főtt, áttört burgonya
    • 120 g finomliszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só és őrölt feketebors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Májgombócleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kevés olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • fél zeller
    • fél karalábé
    • 25 dkg zöldborsó (fagyott)
    • 25 dkg gomba
    • pici pirospaprika, só, bors, vegeta

    Májgombóc:

    • kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 ek gríz
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • petrezselyemzöld
    • só, bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Húsgombócleves almával és tormával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg darált sertéscomb
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Leveshez:

    • 2 alma
    • 1 paszternák
    • 2 szál sárgarépa
    • 1/2 zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 2 ek csemege reszelt torma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • 2 tk kukoricaliszt
    • 2 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 1-1,5 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Nyírségi burgonyagombóc leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg zöldborsó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • só, bors, tárkony

    Gombóchoz:

    • 20 dkg krumpli
    • 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet szerecsendió

    Habaráshoz:

    • 2 ek liszt
    • 2 ek tejföl
    • 1/2 citrom leve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá