1. Pavlova vaníliakrémmel és gyümölccsel recept
Hozzávalók:
- tojásfehérje (nagy)
- 20 dkg kristálycukor
- 1 ek kukoricakeményítő (púpozott)
- 1/2 tk ecet (10%-os)
- csipet só
Mascarponés-vaníliakrém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk vaníliaaroma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- tojássárgája
- 2 dl tej
Díszítéshez ízlés szerint mandarin, kiwi, gránátalma, és csokoládé.
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Epres pavlova recept
Hozzávalók:
Habcsóktortához:
- tojás fehérje
- 10 ek cukor
- 1 vaníliás cukor vagy 2-3 csepp vaníliaaroma
- 1 kk ecet
- 1 kk citromlé
- 1 ek étkezési keményítő
Krémhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 10 dkg vaj
- sok-sok eper
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Pavlova torta eperrel recept
Hozzávalók:
- tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 1 ek ecet
- 1,5 ek kukoricakeményítő
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 3 dl habtejszín
- 0,5 kg eper
- 1 ek porcukor
- habfixáló szükség szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Habos, gyümölcsös pavlova recept
Hozzávalók:
- tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál étkezési keményítő
A díszítéshez:
- 25 dkg gyümölcs
- 40 dkg habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Túróhabos pavlova recept
Hozzávalók:
Habhoz:
- tojásfehérje
- 35 dkg porcukor (ahány
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukor)
- tojáshoz fél teáskanál ecetet számoljunk)
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
Túróhabhoz:
- tojás sárgája
- 125 g philadelphia krémsajt vagy mascarpone
- 1 dl tej
- 30 dkg túró
- 1 rúd vanília közepe
- 15 dkg cukor
- 3 dl tejszín
Tetejére:
- málna vagy egyéb más, savanykás, gyümölcs
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Pavlova fűszeres birsalmával recept
Hozzávalók:
Pavlovához:
- tojásfehérje (nagy)
- 25 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1/2 tk ecet (10%-os)
- csipet só
Fűszeres birsalmához:
- 1 kg birsalma
- 3-4 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 citrom leve
- víz
Mascarponés birsalmakrémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl cukrászhab
- az előzőleg pépesített birsalma
- 5 dkg csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Kakaós pavlova recept
Hozzávalók:
- tojásfehérje
- csipet só
- 250 g cukor
- 100 g őrölt mandula
- 1 tk ecet
- 1,5 ek holland kakaópor
- 1 csapott ek étkezési keményítő
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- mirelit erdei gyümölcs
- kevés cukor
- étcsokoládé
- szeletelt mandula
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Vaníliás pavlova tortácskák recept
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 150 g cukor
- 1 ek keményítő
- 1 tk fehér balzsamecet/borecet/ecet (10%)
- 2 ek víz
- csipet só
- 1 pohár (200 gr) tejszín
- 1 rúd vanília
- 2 marék fekete ribizli
- 2 marék piros ribizli