1. Perzsa joghurtos uborkasaláta dióval, mazsolával recept
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tejföl
- 1 kis marék dió
- 1 ek mazsola
- kis csokor snidling
- kevés friss kaporlevél
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- só
- kevés őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Joghurtos krumplisaláta főtt tojással recept
Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 2 db tojás
- 1 lila hagyma
- 2 dl joghurt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Tejfölös, joghurtos uborkasaláta recept
Hozzávalók:
- 2 kg fürtös uborka
- 1 kis pohár tejföl, és joghurt
- 1 kanál extra szűz olíva olaj
- kevés só, frissen őrölt bors
- friss, vagy szárított kapor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Kapros, joghurtos uborkasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg kígyóuborka
- 1 pohár (330 g) joghurt
- kis csokor friss kapor, vagy 1 ek szárított
- 1 mk fokhagymapor
- 2 ek olívaolaj
- kevés só
- kevés frissen őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Joghurtos-kapros babsaláta recept
Hozzávalók:
- 500 g nagy szemű salátabab
- 2 kisebb fej lila hagyma
- 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 1 kk szárított kaporlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 1 kk ételízesítő (házi)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Joghurtos céklasaláta recept
Hozzávalók:
- 3-4 db cékla megfőzve
- 2 dl natúr joghurt
- 2 ek majonéz
- csipet só
- csipet cukor
- 1 tk ecetes torma
- petrezselyemzöld ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Joghurtos-kapros vitaminsaláta recept
Hozzávalók:
- egy fej saláta
- egy konzerv kukorica
- két fej lilahagyma
- fél kígyóuborka
- két paradicsom
- 3 dl joghurt
- egy csokor kapor
- 1 kk citromlé
- 3-4 ek majonéz
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tzatziki (Görög joghurtos uborka saláta) recept
Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt (lecsöpögtetve)
- 2 közepes kígyó uborka
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- fehér bors
- 1 ek friss kapor vagy mentalevél
- 1-2 ek olívaolaj (ízlés szerint)