Kapros, joghurtos uborkasaláta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg kígyóuborka
- 1 pohár (330 g) joghurt
- kis csokor friss kapor, vagy 1 ek szárított
- 1 mk fokhagymapor
- 2 ek olívaolaj
- kevés só
- kevés frissen őrölt bors
Elkészítése:
Az uborkákat meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megsózom, majd tésztaszűrőn lecsepegtetem. Mikor az uborka leve lecsorgott (nem nyomkodom ki), összekeverem a joghurttal, a fokhagymaporral, a kaporral, az olajjal, majd enyhén megborsozom.
Tzatziki jellegű saláta, de mégsem az.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.