Kapros, joghurtos uborkasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg kígyóuborka
  • 1 pohár (330 g) joghurt
  • kis csokor friss kapor, vagy 1 ek szárított
  • 1 mk fokhagymapor
  • 2 ek olívaolaj
  • kevés só
  • kevés frissen őrölt bors

Elkészítése:

Az uborkákat meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megsózom, majd tésztaszűrőn lecsepegtetem. Mikor az uborka leve lecsorgott (nem nyomkodom ki), összekeverem a joghurttal, a fokhagymaporral, a kaporral, az olajjal, majd enyhén megborsozom.

Tzatziki jellegű saláta, de mégsem az.