Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kiadós húsételek minden alkalomra – 12 szaftos recept, amit ki kell próbálnod

Dátum: 2025-03-14 / Írta: Budai István / Látták: /

A szaftos, fűszeres húsételek mindig biztos sikernek számítanak, ha egy kiadós ebéd vagy vacsora kerül terítékre. Ebben a receptválogatásban olyan fogásokat gyűjtöttünk össze, amelyek változatos ízvilággal, különleges hozzávalókkal és egyszerű elkészítéssel hódítanak.




  • A klasszikus Cordon Bleu-tól kezdve a gyümölcsös sertéssülteken át a fűszeres hagymaszószos tekercsekig mindenki megtalálhatja a kedvencét. Ha valami igazán különlegeset szeretnénk, próbáljuk ki a vörösáfonyával töltött karajt vagy a gazdagon rakott karajszeleteket. A fehérboros kacsasült és a spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell a szárnyasok kedvelőinek is izgalmas választás lehet.

    Aki pedig a magyaros ízekre esküszik, annak a labancpecsenye és a kárpáti borzaska biztosan nem okoz csalódást. Ezek az ételek nemcsak a hétköznapi menübe hoznak változatosságot, hanem ünnepi alkalmakra is tökéletesek. Válasszunk kedvünkre, és élvezzük a jól átgondolt fűszerezést, a szaftos húsokat és a harmonikus ízkombinációkat!

    1. Almás sertésszelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéstarja
    • bors
    • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
    • 2 evőkanál olaj
    • 120 ml száraz fehérbor
    • 2 evőkanál vaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 darab alma

    Szósz:

    • 500 ml csirkealaplé
    • 3 evőkanál kukoricakeményítő
    • 2 evőkanál méz
    • 1 evőkanál balzsamecet
    • 0,5 teáskanál szárított kakukkfű
    • 0,5 teáskanál szárított oregánó
    • 0,5 teáskanál szárított petrezselyemzöld
    • csipet fahéj
    • csipet szerecsendió
    • 1 evőkanál vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Narancsos-almás zsebes karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
    • lilahagyma
    • alma
    • narancslekvár
    • 1 narancs
    • bors
    • szárított kakukkfű

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Sertéstekercsek hagymaszószban recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéstarja (vastag)
    • csemege uborka (negyedelve)
    • vöröshagyma (szeletelve)
    • kolbász (vékonyra csíkozva)
    • mustár
    • finomliszt
    • 1 evőkanál vaj
    • 3 evőkanál olaj

    Szószhoz:

    • bors
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 2 darab babérlevél
    • sertés fűszerkeverék
    • 3 dl víz
    • 2 fej vöröshagyma (nagy)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Fehérboros kacsasült recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 db pecsenyekacsa
    • fél üveg száraz fehérbor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Cordon bleu recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    A töltelékhez:

    • 8 szelet gépsonka
    • 4 szelet sajt
    • 2 ek vágott petrezselyemzöld

    A panírhoz:

    • 1 db nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 ml tej
    • ízlés szerint pici só
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld
    • 6 dkg körüli liszt
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 darab csirkemellfilé
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
    • bors
    • 12 dkg krémsajt
    • 10 gramm parmezán reszelve
    • 2 evőkanál majonéz
    • 10 dkg friss spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 0,5 teáskanál chilipehely

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Karajtekercs vörösáfonyával és füstölt sajttal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kb 1,5 kg karaj egyben
    • 25 dkg aszalt vörösáfonya
    • 25 dkg füstölt sajt
    • 5 dl vörösbor
    • só, bors, sertés fűszer ízlés szerint

    Mártáshoz:

    • 1 dl tejszín
    • 1 tk étkezési keményítő

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Karajszeletek gazdagon sütve recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 2 db paradicsom
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 4 fej gomba
    • 4 szelet füstölt tarja
    • 20 dkg trappista sajt
    • 1 szál parasztkolbász
    • grill fűszer
    • 5 dkg vaj
    • őrölt bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kárpáti borzaska recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 4 dl tej
    • 1 fej fokhagyma
    • 20 dkg trappista sajt
    • 2 dl tejföl
    • étolaj
    • őrölt fekete bors
    • 2 db burgonya
    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Labancpecsenye recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg karaj szeletelve
    • 20 dkg (trappista) sajt
    • 10 szelet füstölt sonka
    • ízlés szerint só
    • 3 evőkanál mustár
    • ízlés szerint bors
    • 3 evőkanál (teljes kiőrlésű) búzaliszt
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 evőkanál napraforgó olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Óvári sertésszelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 30 dkg gomba
    • 4 szelet sonka
    • 4 szelet óvári sajt /ha nincs, a trappista is jó/
    • grill fűszerkeverék
    • őrölt bors
    • 10 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Zsebes karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli hosszú karaj
    • bors
    • magyaros fűszerkeverék
    • bacon
    • sajtszeletek
    • kolbász karikák
    • pirospaprika szeletek
    • vöröshagyma karikák

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá