1. Tejszínes spenót főzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg spenótpüré
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 1 zsemle
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 db húsleveskocka
- só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Tökfőzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 csokor kapor
- kb 2 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1-2 tk ecet (ízlés szerint)
- pirospaprika (opcionális)
- 3 ek olaj
- 3-4 ek finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Zöldborsófőzelék főtt tojással recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tk étkezési keményítő
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint szerecsendió
- csipetnyi cukor
- só
Tálaláshoz:
- tojás
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Bazsalikomos-tárkonyos karalábéfőzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 db karalábé
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1-2 ek vaj
- ízlés szerint olíva étolaj
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 500 ml tejszín
- 140 ml tejföl (1 kis doboz)
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint paprika
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Paradicsomos káposztafőzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 db fejeskáposzta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 l paradicsomlé
- 1-2 konzerv sűrített paradicsom
- 1 l zöldség alaplé
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Zöldbabfőzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk pirospaprika
- 3 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
- annyi víz, hogy bőven ellepje
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Édes sárgarépafőzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 5 nagyobb sárgarépa (Kb. 20 dkg reszelve mérve)
- 0,5 kk só
- 2 púpos ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 2,5 dl tejföl
- Cukor ízlés szerint (nálam 2 ek)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Kapros cukkinfőzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 db zsenge cukkini (én fagyasztottból készítettem)
- 1-2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 2 tk ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- 1,5 dl főzőtejszín