1. Bécsi keksz recept
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg sótlan, puha vaj
- 20 dkg porcukor
- néhány csepp vanília kivonat
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)
Töltelék:
- nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
- 10,5 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Lajcsi keksz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Puncsos krém:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
- 2-3 ek kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Fekete-erdő keksz recept
Hozzávalók:
- 34 dkg finomliszt
- 1 púpos ek kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- meggy lekvár (nem darabos, ha mégis olyanunk van, akkor botmixerezzük simára)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- étcsoki reszelék vagy lapok
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Süni keksz recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg porcukor
- 1 kiskanál vanília őrlemény
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- 15 dkg tejcsokoládé (kb)
- 1 evőkanál olaj
- 3 csomag csokis tortadara
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Marcipánkrémes cseppek recept
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 120 g marcipán
- 20 dkg vaj
- 4 cl rumaroma
Díszítés:
- 80 g étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Mézes-vaníliás keksz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
A szóráshoz:
- 5 dkg kristálycukor
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csokis pöfeteg recept
Hozzávalók:
- 5 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 19 dkg búza finomliszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Házi pilóta keksz recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés tej
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg vaj vagy margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Mogyorós kekszek recept
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 24 dkg vaj vagy margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál tej
Forgatáshoz:
- tojásfehérje
- vagdalt mogyoró
Töltéshez:
- mogyorókrém
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Vaníliás karika recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp aroma
- 25 dkg margarin vagy vaj
- fél citrom reszelt héja
- pici só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
Mártogatáshoz:
- 15 dkg ét vagy tejcsoki
- 2 ek olaj