Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes karamell pillanatok – Ezek a desszertek minden édesszájút elcsábítanak!

Dátum: 2024-10-03 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha szereted a karamell lágy, édes ízét, akkor ezek a desszertek garantáltan elcsábítanak. A karamell a desszertek igazi koronája, amely minden falatot egy kicsit különlegesebbé tesz. Legyen szó sós-karamell párosításról, klasszikus tejkaramelláról vagy dióval és mézzel kombinált változatokról, ebben a válogatásban minden édesszájú megtalálja a kedvencét. Ezek a sütemények nem csak elképesztően finomak, de látványosak is, így tökéletesek bármilyen alkalomra.




  • A tejkaramellás szelet egyszerű, mégis fantasztikus ízvilágot hoz, míg a karamellás hatlapos és a diós-mézes krémes tökéletes választás, ha valami igazán tartalmasra vágysz. A sós karamell pedig egy új dimenziót ad az édességeknek: a mézeskalácstorta és az almás torta különleges ízkombinációkat hoz az asztalra. Ha gyorsan szeretnél valami finomat, a sós karamellás pohárkrém vagy a koldus torta remek választás. A dupla karamellás tejszínes szelet és a dió-karamell krémes pedig azoknak szól, akik igazán ki akarják élvezni a karamell gazdag ízét. Végül, a házi Kinder Maxi King és a klasszikus karamell szelet minden édesszájú álma. Próbáld ki ezeket a karamell csodákat, és élvezd az édes pillanatokat!

    1. Tejkaramellás szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 14  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 csipet só
    • 280 g kristálycukor
    • 340 g darált dió
    • 4 ek finomliszt
    • 4 ek kakaópor
    • 1 zacskó sütőpor
    • 200 ml olaj

    Krém:

    • 400 g tejkaramella
    • 2 l tej
    • 14  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 320 g étkezési keményítő
    • 300 g cukor
    • 200 g vaj
    • 400 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Karamellás hatlapos recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 csomag szalalkáli
    • 150 ml tej
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g tejföl
    • csipet só

    A krémhez:

    • 40 dkg g kristálycukor
    • 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
    • 2 kissé púpozott evőkanál liszt
    • 100 g szobahőmérsékletű vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Karamellás-diós mézes krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek méz (olvasztott)
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 ek tejföl
    • 7 dkg sertészsír (vagy 10 dkg margarin)

    A krémhez:

    • 5 púpozott ek finomliszt
    • 10 púpozott ek cukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 l tej
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg dió (darált)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sós karamellás mézeskalácstorta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tortához:

    • 1 cs mézeskalács tészta készen vásárolva vagy sajátkezűleg gyúrva

    Vaníliás mascarponekrém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Sós karamell:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 4 dl habtejszín
    • 1 tk tengeri só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Almás-sós karamellás torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 1 tk sütőpor
    • 1,5 teáskanál só
    • 2 tk fahéj
    • 1 tk szegfűbors
    • 1 tk szerecsendió
    • 340 g sótlan vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
    • 15 dkg barna cukor
    • 30 dkg kristálycukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 710 g cukrozatlan almaszósz

    Sós karamellhez:

    • 30 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 2,4 dl tejszín
    • 3 ek víz
    • 2-4 nagy csipet só (ízlés szerint)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Koldus torta – Olcsó, karamellás finomság recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 8 dkg margarin
    • egy késhegynyi szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg cukor
    • 2-3 dl tej

    A krémhez:

    • 40 dkg kristálycukor
    • 2 liter tej
    • 13 púpos evőkanál liszt
    • 5 evőkanál kakaópor
    • 25 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Sós karamellás pohárkrém recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 15 dkg zabfalat apróra törve vagy darálva

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 8 dkg bögre porcukor
    • 180 ml habtejszín
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 teáskanál vaníliakivonat

    Sós karamella:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 125 ml tejszín (30 %-os)
    • 8 dkg vaj
    • 1 csapott tk só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Karamellás szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1 kk szódabikarbóna
    • kb 1 dl tej

    Krém:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Dupla karamellás-tejszínes szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 11 gr szalalkáli (1 csomag)

    A tejszínes krémhez:

    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor

    A karamellás krémhez:

    • 1 csomag karamell ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Diós-karamelles krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 15  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál darált dió
    • 3 csomag sütőpor

    Vaníliás krémhez:

    • 7 dl tej
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 csomag (2*40 g) főzős vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg vaj

    Karamellás krémhez:

    • 25 dkg (barna) cukor
    • 12 evőkanál (180 g) sótlan vaj apró darabokra vágva (sima sütő margarin nem jó!)
    • 4 dl (főzőtejszín) 33 %-os vagy habtejszín

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Kinder Maxi King házilag recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 ek cukor
    • 5 csomag vaníliás cukor
    • 3,5 dl tej
    • 1,5 csomag zselatinpor
    • 8 dl habtejszín

    Karamellszósz:

    • 12 dkg cukor
    • 2,5 dkg vaj
    • csipet só
    • 2 ek víz
    • 0,75 dl habtejszín
    • 1/4 csomag zselatinpor

    További hozzávalók:

    • 1 cs ostyalap
    • 10 dkg vaj
    • 2 ek méz
    • 10-15 dkg tört pörkölt mogyoró (sótlan)
    • 1,5 dl tej
    • 30 dkg tejcsoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Karamell szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 2 db 3 in 1 kávé
    • 1 dl étolaj

    Krémhez:

    • 2 csomag karmell ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg margarin/vaj
    • 15 dkg porcukor
    • Tetejére: 4 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá