Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamell szelet recept

Karamell szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 2 db 3 in 1 kávé
    • 1 dl étolaj

    Krémhez:

    • 2 csomag karmell ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg margarin/vaj
    • 15 dkg porcukor
    • Tetejére: 4 dl habtejszín

    Elkészítés:

    A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint/vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

    A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani. Két teáskanál karamell pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen. Jó étvágyat ! :))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá