Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla karamellás-tejszínes szelet recept

Dupla karamellás-tejszínes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 11 gr szalalkáli (1 csomag)

    A tejszínes krémhez:

    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor

    A karamellás krémhez:

    • 1 csomag karamell ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk, egyenként kisütjük a lapokat egy 24 ×39 cm-es, vajjal lekent tepsi hátoldalán 170 fokon, 7 perc alatt. Semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!

    Tejszínes krém készítése:

    A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk. 2 részre osztjuk.

    Karamelles krém készítése:

    A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük.

    Összeállítás:

    Betöltjük a lapokat. Alsó lapra rákenjük a tejszínes krém felét, rátesszük a második lapot, erre a karamelles krémet kenjük. Mehet rá a harmadik lap, erre újra tejszín ízű krém, végül a negyedik lappal lezárjuk.

    Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, így másnap könnyedén szeletelhetjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá