Dupla karamellás-tejszínes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 11 gr szalalkáli (1 csomag)

A tejszínes krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor

A karamellás krémhez:

  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk, egyenként kisütjük a lapokat egy 24 ×39 cm-es, vajjal lekent tepsi hátoldalán 170 fokon, 7 perc alatt. Semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!

Tejszínes krém készítése:

A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk. 2 részre osztjuk.

Karamelles krém készítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük.

Összeállítás:

Betöltjük a lapokat. Alsó lapra rákenjük a tejszínes krém felét, rátesszük a második lapot, erre a karamelles krémet kenjük. Mehet rá a harmadik lap, erre újra tejszín ízű krém, végül a negyedik lappal lezárjuk.

Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, így másnap könnyedén szeletelhetjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.