1 . Hagymás gombás csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- 2 db vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- majoranna
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Tepsis csirkemáj krumplival
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 0,5 kg burgonya
- 1 dl olaj
- só, bors
- ételízesítő
- oregánó
- pirospaprika
- 3 babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Almás-hagymás csirkemáj
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 kk morzsolt zsálya
- 1 dl balzsamecet
- 2 alma
- ízlés szerint só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Pirított csirkemáj
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehérbor
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál borsikafű
- őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Csirkemáj pástétom
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál olaj
- 1 db. nagyobb paradicsom
- 3 db. sárgarépa
- 100 g vaj
- só, őrölt bors
- 1 kávéskanál majoránna,
- 1 csipet csombor (borsikafű)
- 1 dl száraz bor
- kevés keményítő
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Csirkemáj karamellizált hagymával
Hozzávalók:
- 600 g csirkemáj
- 3 vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1⁄2 ek nádcukor
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld (díszítéshez)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Bácskai csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 púpos ek tyúkzsír
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 1 fehér húsú paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Csomboros, hagymás csirkemáj
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 póréhagyma( ha nincs akkor 2 közepes vöröshagyma, vagy zöldhagyma, abból legalább 4 db)
- 1 paprika
- 4-5 koktél paradicsom,vagy egy közepes nagyságú paradicsom
- só
- bors
- csombor 3-4 csipetnyi (borsikafű)
- 2 cl konyak, vagy ha nincs akkor bor
- 2 evőkanál olaj