1. Sajtos-túrós pogácsa kicsit másképpen
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt
- 25 dkg túró
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 tk só
- 1 tojássárgája a kenéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Szalalkális-sajtos perec
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg reszelt sajt
- kb fél ek só (ízlés szerint lehet több is)
- 1 tojássárgája
- 1 csomag szalalkáli
- 140 g tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Túrós-sajtos rúd
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 ek tejföl
- 6 g sütőpor
- 2 kk só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 40 dkg reszelt sajt
- 16 ek víz
- 3 ek ecet (20 %-os)
- 1,5 ek só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Túrós-sajtos ropogós
Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 1/2 kg félzsírós túró
- 1 tk só
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej (2,8 %-os)
- 2 tojás
- 2 ek tejföl (20 %-os)
- 2 ek kacsa zsír
- 25 dkg félzsíros sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Sajtos érme
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1 dl tej
- 0,5 csomag sütőpor
- só ízés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Sajtos keksz
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)
- 5 dkg mag mix (len, szezám, zabpehely)
- 1,5 dl víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Sajtos kréker
Hozzávalók:
- 24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze)
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 2 ek parmezán (ez el is hagyható)
- csipet só
- 12 dkg liszt
- 2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Retro sós ropi
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg finomra reszelt füstölt sajt
- só
- bors