Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Retro sós ropi recept

Retro sós ropi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 13 dkg vaj
    • 1 dl natúr joghurt
    • 10 dkg finomra reszelt füstölt sajt
    • bors

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • szezámmag (opcionális)

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. 30 percre betesszük pihenni a hűtőbe.

    4 részre vágjuk a tésztát, sütőpapíron egyenként kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Igyekezzünk téglalap alakúra nyújtani, utána könnyebb lesz vele dolgozni.

    Déditől örökölt metéltvágó hengeremmel mintegy végigsiklottam a tésztán csíkozás gyanánt, ezután pizzaszeletelővel kb 20 cm-es pálcikákat szabtam. Egyébként jön a vonalzó: ráfektetjük a tésztára, s mellette lisztezett éles késsel vagy pizzaszeletelővel vékony csíkokra vágjuk.

    Kicsit szellősebbre igazítjuk a csíkokat, nehogy összesüljenek. Tetejét lekenjük tojással, szezámmaggal hinthetjük és előmelegített 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük 10-12 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá