Retro sós ropi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 10 dkg finomra reszelt füstölt sajt
  • bors

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • szezámmag (opcionális)

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. 30 percre betesszük pihenni a hűtőbe.

4 részre vágjuk a tésztát, sütőpapíron egyenként kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Igyekezzünk téglalap alakúra nyújtani, utána könnyebb lesz vele dolgozni.

Déditől örökölt metéltvágó hengeremmel mintegy végigsiklottam a tésztán csíkozás gyanánt, ezután pizzaszeletelővel kb 20 cm-es pálcikákat szabtam. Egyébként jön a vonalzó: ráfektetjük a tésztára, s mellette lisztezett éles késsel vagy pizzaszeletelővel vékony csíkokra vágjuk.

Kicsit szellősebbre igazítjuk a csíkokat, nehogy összesüljenek. Tetejét lekenjük tojással, szezámmaggal hinthetjük és előmelegített 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük 10-12 perc alatt.