Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legfinomabb csirkés ételek, amikkel pikk-pakk elkészülsz!

Dátum: 2024-09-25 / Írta: Budai István / Látták: /

A csirke az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában, amelyet szinte bármilyen ízvilággal könnyedén kombinálhatunk, és ami a legjobb, hogy gyorsan elkészül. Ha nincs sok időd főzni, de szeretnél egy laktató és ízletes ételt készíteni, a csirkés fogások tökéletes választásnak bizonyulnak. Ebben az összeállításban bemutatunk néhány fantasztikus csirkés receptet, amelyekkel nemcsak hogy gyorsan végzel, de garantáltan elnyerik a család és a barátok tetszését is.




  • 1. Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

    A csirkefalatok krémsajtos bundában ropogós külsővel és lágy belsővel csábítanak. A krémsajt gazdag, selymes ízt ad a csirkének, és az egyszerű elkészítés miatt remek választás egy gyors vacsorára.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Bundához:

    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 125 g krémsajt
    • 0,5 dl olaj
    • 1 nagy csipet só
    • 300 g liszt
    • 2,8 dl tej

    Sütéshez:

    • 7 dl olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában recept

    A csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában igazi ízbomba, ahol a fokhagyma és a tejföl együttese különleges zamatot ad a csirkének. Ez a fogás nemcsak gyors, de a fokhagyma és a tejföl lágyan harmonizál a csirkehússal.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 közepes csirkemell filé
    • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 5-6 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
    • 4 púpos ek tejföl
    • 3 jó púpos ek liszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Csirkés csusza recept

    A csirkés csusza egy laktató és könnyen elkészíthető fogás.  A szaftos csirke és a tészta együttese mindenki számára biztos választás lesz, aki valami egyszerűre, mégis ízletesre vágyik.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg csuszatészta
    • só, bors
    • 60 dkg csirkemell
    • 6 dkg vaj
    • 25 dkg trappista sajt (a fele füstölt is lehet)
    • 3 dl tejföl
    • petrezselyem

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sajtkrémes bundában sült csirkemell recept

    A sajtos bundában sült csirkemell egy gyors, mégis kiadós fogás, amelyben a sajtos bundában sült csirke omlós és szaftos marad. Ez a recept tökéletes azok számára, akik szeretik a ropogós, sajtos ételeket.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
    • 1 csapott kk só
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • 7-8 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 2 csipet őrölt bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
    • 3 jó púpos ek liszt
    • 1 dl tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Csirkemelles tészta pillanatok alatt recept

    Ha egy könnyű, de laktató fogásra vágysz, ami garantáltan percek alatt elkészül, akkor ez a recept neked való.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • fél kg csirkemell filé
    • orsó tészta (majdnem egy egész zacskó, kb 40 dkg)
    • fokhagyma
    • tejföl
    • sajt
    • liszt
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • olaj
    • bors, (bolgár fűszerkeverék -> na, ez például olyan dolog, ami nekem van itthon, és azért raktam bele)
    • paradicsom

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept

    Kicsit különlegesebb, pikáns ízvilágú fogás, amelyben a mustár és a zöldborsó frissessége teszi igazán izgalmassá a csirkét. Gyors, egyszerű, és biztosan sikert arat az asztalnál.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkecomb filé
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek liszt
    • 1 ek vaj
    • 3 ek olívaolaj
    • 5 szál újhagyma fehér része
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 3 dl húsalaplé
    • 2 ek mézes mustár
    • 60 dkg frissen kifejtett borsó
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek krémsajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Toszkán csirkeragu 35 perc alatt recept

    Egy mediterrán hangulatot idéző étel, amely paradicsommal, spenóttal és tejszínnel készült. Ez az ízletes fogás villámgyorsan elkészül, és olyan gazdag, mintha órákig főtt volna.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemellfilé
    • 15 dkg csiperkegomba (szeletelve)
    • 6 db koktélparadicsom
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 kk oregano
    • 1 kevés őrölt bors
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • paradicsompüré
    • 4 ek olaj
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 kk citromlé
    • 1 tk fűszerpaprika

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tejszínes, fokhagymás csirke recept

    Végül egy igazán krémes, lágy fogás, amely tökéletes választás, ha valami szaftos és ízletes ételre vágysz. A fokhagyma és a tejszín kombinációja mindig biztos siker.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemell filé szeletelve
    • 1 kávéskanál só
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 3 ek olvasztott vaj
    • 1 dl víz
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl főzőtejszín

    Köret:

    • 1 kg burgonya
    • 1 csokor petrezselyem
    • só ízlés szerint
    • 2 ek olvasztott vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá