1. Csirkefalatok krémsajtos bundában recept
A csirkefalatok krémsajtos bundában ropogós külsővel és lágy belsővel csábítanak. A krémsajt gazdag, selymes ízt ad a csirkének, és az egyszerű elkészítés miatt remek választás egy gyors vacsorára.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
Bundához:
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g krémsajt
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy csipet só
- 300 g liszt
- 2,8 dl tej
Sütéshez:
- 7 dl olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában recept
A csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában igazi ízbomba, ahol a fokhagyma és a tejföl együttese különleges zamatot ad a csirkének. Ez a fogás nemcsak gyors, de a fokhagyma és a tejföl lágyan harmonizál a csirkehússal.
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell filé
- só
- 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém
- 4 púpos ek tejföl
- 3 jó púpos ek liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Csirkés csusza recept
A csirkés csusza egy laktató és könnyen elkészíthető fogás. A szaftos csirke és a tészta együttese mindenki számára biztos választás lesz, aki valami egyszerűre, mégis ízletesre vágyik.
Hozzávalók:
- 40 dkg csuszatészta
- só, bors
- 60 dkg csirkemell
- 6 dkg vaj
- 25 dkg trappista sajt (a fele füstölt is lehet)
- 3 dl tejföl
- petrezselyem
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sajtkrémes bundában sült csirkemell recept
A sajtos bundában sült csirkemell egy gyors, mégis kiadós fogás, amelyben a sajtos bundában sült csirke omlós és szaftos marad. Ez a recept tökéletes azok számára, akik szeretik a ropogós, sajtos ételeket.
Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
- 3 jó púpos ek liszt
- 1 dl tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Csirkemelles tészta pillanatok alatt recept
Ha egy könnyű, de laktató fogásra vágysz, ami garantáltan percek alatt elkészül, akkor ez a recept neked való.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell filé
- orsó tészta (majdnem egy egész zacskó, kb 40 dkg)
- fokhagyma
- tejföl
- sajt
- liszt
- 2,5 dl főzőtejszín
- olaj
- só
- bors, (bolgár fűszerkeverék -> na, ez például olyan dolog, ami nekem van itthon, és azért raktam bele)
- paradicsom
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept
Kicsit különlegesebb, pikáns ízvilágú fogás, amelyben a mustár és a zöldborsó frissessége teszi igazán izgalmassá a csirkét. Gyors, egyszerű, és biztosan sikert arat az asztalnál.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek krémsajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Toszkán csirkeragu 35 perc alatt recept
Egy mediterrán hangulatot idéző étel, amely paradicsommal, spenóttal és tejszínnel készült. Ez az ízletes fogás villámgyorsan elkészül, és olyan gazdag, mintha órákig főtt volna.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csiperkegomba (szeletelve)
- 6 db koktélparadicsom
- 1 dl főzőtejszín
- só
- 1 db vöröshagyma
- 1 kk oregano
- 1 kevés őrölt bors
- 1 tk zúzott fokhagyma
- paradicsompüré
- 4 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk citromlé
- 1 tk fűszerpaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tejszínes, fokhagymás csirke recept
Végül egy igazán krémes, lágy fogás, amely tökéletes választás, ha valami szaftos és ízletes ételre vágysz. A fokhagyma és a tejszín kombinációja mindig biztos siker.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé szeletelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
Köret:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- 2 ek olvasztott vaj