Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 tipp, hogy mit kezdj a padlizsánnal

Dátum: 2016-08-31 / Írta: Budai István / Látták: 12619 /

Nyakunkon a padlizsán szezon! Van 8 tippünk, hogy mit kezdj vele!




  • 1. Darált húsos raguval töltött padlizsán

    toltottpadlizsan

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg darált hús
    2. 30 dkg reszelt sajt
    3. 4 nagy padlizsán
    4. 4 gerezd fokhagyma
    5. 2 fej vöröshagyma
    6. 2 dl házi paradicsomlé
    7. 2 ek olaj
    8. 2 tk oregánó

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Padlizsános lecsó

    padlizsanlecso

    Hozzávalók:

    1. 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
    2. 50 dkg paprika
    3. 2 paradicsom
    4. 1 kisebb padlizsán
    5. 1 kis fej vöröshagyma
    6. olívaolaj, vagy kókuszzsír
    7. pirospaprika
    8. bors
    9. 1-2 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Muszaka

    muszaka

    Hozzávalók:

    1. 3 padlizsán
    2. 5 paradicsom
    3. 1 dl olívaolaj
    4. 2 fej vöröshagyma
    5. 1 kg darált bárány-, vagy sertéshús
    6. 4 gerezd fokhagyma
    7. 1 ek bazsalikom
    8. 1 ek oregáno
    9. 10 dkg vaj
    10. 3 ek finomliszt
    11. 3 dl tej
    12. frissen őrölt szerecsendió
    13. frissen őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Padlizsános tészta

    teszta

    Hozzávalók:

    1. 1 padlizsán
    2. 1 kis doboz paradicsomszósz
    3. bazsalikom
    4. 1 póréhagyma
    5. fél dl olívaolaj
    6. pár szem olívabogyó
    7. 15 dkg reszelt parmezán
    8. 3 gerezd fokhagyma
    9. 1 csomag penne, vagy szarvacska tészta

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Ratatouille

    ratatouille

    Hozzávalók:

    1. 1 db padlizsán
    2. 2 db cukkini
    3. 3-4 db zeller szár
    4. 2 db fehér paprika
    5. 1 db piros paprika (kaliforniai)
    6. 6 db paradicsom
    7. 2-3 ek olívaolaj
    8. 2 db vöröshagyma
    9. 4 gerezd fokhagyma
    10. 1 szál rozmaring
    11. 1 marék bazsalikom
    12. chilipaprika (elhagyható)
    13. 1 mk fehér bors
    14. 1 dl rozé bor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Mediterrán zöldéges csirke

    mediterran

    Hozzávalók:

    1. 1 – 1,2 kg csirkehús
    2. olívaolaj
    3. 1 kisebb fej hagyma,
    4. 1 tk római kömény
    5. 1 dl száraz fehérbor vagy víz
    6. 3 kápia paprika
    7. 1 padlizsán
    8. 5 paradicsom
    9. 1 chili
    10. pár levél lestyán
    11. 8-10 levél bazsalikom
    12. só, bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Búbos erdészkaraj

    bubos

    Hozzávalók:

    1. 70-80 dkg sertéskaraj
    2. 30-40 dkg gomba
    3. 2 közepes vöröshagyma
    4. 1 kisebb padlizsán
    5. őrölt bors
    6. liszt
    7. majoránna
    8. 20-30 dkg sajt (keményebb, pl. trappista)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Padlizsánkrém

    padlizsankrem

    Hozzávalók:

    1. 3 db padlizsán
    2. olivaolaj
    3. bors
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 ek majonéz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá