Búbos erdészkaraj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70-80 dkg sertéskaraj
- 30-40 dkg gomba
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 kisebb padlizsán
- só
- őrölt bors
- liszt
- majoránna
- 20-30 dkg sajt (keményebb, pl. trappista)
Továbbá:
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A karajt alaposan megmossuk, és felszeleteljük. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd lisztben megforgatjuk.
Egy serpenyőben, olajon megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjanak. A húsokat kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.
A gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk és a hússütés után visszamaradt zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a gombaszeleteket és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk és átforgatjuk.
A hússzeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. A padlizsánt felkarikázzuk, és mindegyik szelet húsra ráhelyezünk egy szelet padlizsánt. Erre halmozzuk a gombás ragut, majd megszórjuk gazdagon sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ennyi idő alatt a hús és a padlizsán kellően megpuhul, a sajt szépen ráolvad és kissé megpirul.
Köretként rizst vagy hasábburgonyát adhatunk hozzá.
Jó étvágyat!
Tipp:
Igazából ezt az ételt hasra ütve készítettem el, az előző napi rántott padlizsán készítésből megmaradt fél padlizsánt akartam valamibe beledolgozni, és némi gombám is volt. Hát ez lett belőle. :)