Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Búbos erdészkaraj recept

Búbos erdészkaraj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70-80 dkg sertéskaraj
    • 30-40 dkg gomba
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 1 kisebb padlizsán
    • őrölt bors
    • liszt
    • majoránna
    • 20-30 dkg sajt (keményebb, pl. trappista)

    Továbbá:

    • liszt
    • olaj

    Elkészítése:

    A karajt alaposan megmossuk, és felszeleteljük. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd lisztben megforgatjuk.

    Egy serpenyőben, olajon megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjanak. A húsokat kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.

    A gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk és a hússütés után visszamaradt zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a gombaszeleteket és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk és átforgatjuk.

    A hússzeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. A padlizsánt felkarikázzuk, és mindegyik szelet húsra ráhelyezünk egy szelet padlizsánt. Erre halmozzuk a gombás ragut, majd megszórjuk gazdagon sajttal.

    180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ennyi idő alatt a hús és a padlizsán kellően megpuhul, a sajt szépen ráolvad és kissé megpirul.

    Köretként rizst vagy hasábburgonyát adhatunk hozzá.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Igazából ezt az ételt hasra ütve készítettem el, az előző napi rántott padlizsán készítésből megmaradt fél padlizsánt akartam valamibe beledolgozni, és némi gombám is volt. Hát ez lett belőle. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá