Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos raguval töltött padlizsán recept

Darált húsos raguval töltött padlizsán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 30 dkg reszelt sajt
    • 4 nagy padlizsán
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 dl házi paradicsomlé
    • 2 ek olaj
    • 2 tk oregánó

    Elkészítése:

    A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. A kivájt húst apró kockákra vágjuk.

    A fél padlizsánokat egy tepsire helyezzük.

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk.

    A padlizsán kikapart húsát a darált húshoz keverjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltjük a darált húsos keverékkel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a forró  sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá