Darált húsos raguval töltött padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 4 nagy padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 ek olaj
  • 2 tk oregánó

Elkészítése:

A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. A kivájt húst apró kockákra vágjuk.

A fél padlizsánokat egy tepsire helyezzük.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk.

A padlizsán kikapart húsát a darált húshoz keverjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltjük a darált húsos keverékkel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a forró  sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.