1. Darált húsos raguval töltött padlizsán
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 30 dkg reszelt sajt
- 4 nagy padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 ek olaj
- 2 tk oregánó
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Padlizsános lecsó
Hozzávalók:
- 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
- 50 dkg paprika
- 2 paradicsom
- 1 kisebb padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- olívaolaj, vagy kókuszzsír
- pirospaprika
- só
- bors
- 1-2 tojás
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Muszaka
Hozzávalók:
- 3 padlizsán
- 5 paradicsom
- 1 dl olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg darált bárány-, vagy sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek oregáno
- 10 dkg vaj
- 3 ek finomliszt
- 3 dl tej
- frissen őrölt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Padlizsános tészta
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 kis doboz paradicsomszósz
- bazsalikom
- 1 póréhagyma
- só
- fél dl olívaolaj
- pár szem olívabogyó
- 15 dkg reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag penne, vagy szarvacska tészta
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Ratatouille
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 3-4 db zeller szár
- 2 db fehér paprika
- 1 db piros paprika (kaliforniai)
- 6 db paradicsom
- 2-3 ek olívaolaj
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 1 marék bazsalikom
- chilipaprika (elhagyható)
- 1 mk fehér bors
- 1 dl rozé bor
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Mediterrán zöldéges csirke
Hozzávalók:
- 1 – 1,2 kg csirkehús
- olívaolaj
- 1 kisebb fej hagyma,
- 1 tk római kömény
- 1 dl száraz fehérbor vagy víz
- 3 kápia paprika
- 1 padlizsán
- 5 paradicsom
- 1 chili
- pár levél lestyán
- 8-10 levél bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Búbos erdészkaraj
Hozzávalók:
- 70-80 dkg sertéskaraj
- 30-40 dkg gomba
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 kisebb padlizsán
- só
- őrölt bors
- liszt
- majoránna
- 20-30 dkg sajt (keményebb, pl. trappista)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- olivaolaj
- só
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek majonéz