Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 tepsis csirkecomb recept, ami után megnyalod mind a 10 ujjad

Dátum: 2024-09-12 / Írta: Budai István / Látták: /

A tepsis csirkecombok igazi klasszikusnak számítanak a magyar konyhában, hiszen egyszerűen elkészíthetők, mégis rendkívül ízletesek és változatosak. Ezek az ételek nemcsak a hétköznapi vacsorákra tökéletesek, hanem akár ünnepi alkalmakra is remek választást jelentenek. A különféle fűszerezések és hozzávalók használatával a tepsis csirkecombok sosem válnak unalmassá, így mindig izgalmas új variációkat próbálhatunk ki. Ebben a válogatásban nyolc olyan receptet gyűjtöttünk össze, amelyek mindegyike garantáltan levesz a lábadról.




  • A tepsis csirkecomb egy igazi jolly joker az otthoni konyhában: egyszerűen elkészíthető, mégis ínycsiklandó és változatos fogás, amit bárki könnyedén az asztalra varázsolhat. Ebben a receptválogatásban nyolc olyan csirkecombos fogást mutatunk be, amelyek garantáltan a család kedvencei lesznek, és minden egyes falat után megnyalod mind a tíz ujjad. Az alapanyagok változatos kombinációja lehetőséget ad arra, hogy mindig valami újat próbálj ki: legyen szó zöldségekkel sült csirkecombról, egy különleges gombás raguról vagy egy hagyományos, tejfölös-mustáros variációról.

    A zöldséges raguval kísért csirkecomb például igazi tápanyagdús és laktató fogás, míg a bakonyi módra készült változat a magyar konyha hagyományos ízvilágát idézi meg. A gombaragu alatt sült csirkecomb gazdag és szaftos, míg a hagymás burgonyán sült verzió igazi klasszikus, amely a ropogós burgonyával párosulva mindenkit levesz a lábáról. Ha pedig egy könnyedebb, mégis különleges fogásra vágysz, a vele sült zöldségekkel kínált tepsis csirkecomb tökéletes választás lehet. Ezek a receptek nemcsak a hétköznapokat dobják fel, hanem ünnepi asztalra is méltók, így biztosan találsz majd köztük olyat, ami új kedvenced lesz!

    1. Csirkecombok zöldséges raguval recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A húshoz:

    • 1 kg csirkecomb / csirkehús (bármely rész, amit szeretsz)
    • frissen őrölt bors
    • liszt
    • 100 ml olaj

    A zöldség raguhoz:

    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1/2 kisebb zeller
    • 2 fej hagyma
    • 1 piros paprika
    • 1 sárga paprika
    • 2 zöld paprika
    • 1 csípős paprika
    • 500 g  gomba
    • 5-7 gerezd fokhagyma
    • 100 ml fehérbor
    • 5 nagy paradicsom
    • 1/2 kisebb karfiol
    • 1/2 teáskanál kakukkfű
    • 1/2 teáskanál oregánó
    • 1 csokor újhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Gombaragu alatt sült csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
    • 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
    • 25 dkg gomba szeletelve
    • 1 nagy fej (lila)hagyma
    • 1,5 dl tejszín
    • fél csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
    • olaj
    • fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Csirkecomb vele sült körettel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 egész csirkecomb
    • 1 kg burgonya
    • 1 csomag carbonara alappor
    • 1 nagy tejföl (375 g)
    • 20 dkg sajt
    • sors
    • fokhagyma
    • pár szelet húsos, füstölt szalonna
    • 30*40 cm-es tepsi

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Hagymás burgonyán sült csirkecombok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 csirke alsócomb
    • csirke fűszersó ízlés szerint
    • 2-3 ek (dijoni) mustár
    • bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 ek libazsír (elősütéshez)

    Körethez:

    • 6 közepes burgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kis fej lilahagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    • só, bors ízlés szerint
    • kb 0,5 dl víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Mustáros–tejfölös csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 egész csirkecomb
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • 4 dl tejföl
    • 2 ek mustár
    • 15 dkg sajt
    • 2 gerezd fokhagyma zúzva

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Burkolt csirkecombok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 csirke felsőcomb
    • 4 ek tejföl
    • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
    • fél fej lilahagyma apróra vágva
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 12 szelet bacon
    • kevés olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Csirkecomb bakonyi módra recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb
    • 1 kis üveg csiperkegomba 280 gr
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 4 evőkanál olaj
    • 330 gr tejföl
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 szál petrezselyem zöldje aprítva
    • 1 tk őrölt paprika
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 15 dkg füstölt szalonna

    A köret hozzávalói:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • Kb 2,5 dl hideg ví

    A galuska összekeveréséhez:

    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 db tanyasi csirkecomb (farrésszel)
    • 4-5 db sárga krumpli
    • 3-4 db sárgarépa
    • 2 db lila hagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • majoranna
    • kakukkfű
    • 2 tk ételízesítő
    • 3-4 ek libazsír (vagy, sertés, kacsa..)
    • 1 dl fehérbor (vagy víz)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá