A tepsis csirkecomb egy igazi jolly joker az otthoni konyhában: egyszerűen elkészíthető, mégis ínycsiklandó és változatos fogás, amit bárki könnyedén az asztalra varázsolhat. Ebben a receptválogatásban nyolc olyan csirkecombos fogást mutatunk be, amelyek garantáltan a család kedvencei lesznek, és minden egyes falat után megnyalod mind a tíz ujjad. Az alapanyagok változatos kombinációja lehetőséget ad arra, hogy mindig valami újat próbálj ki: legyen szó zöldségekkel sült csirkecombról, egy különleges gombás raguról vagy egy hagyományos, tejfölös-mustáros variációról.
A zöldséges raguval kísért csirkecomb például igazi tápanyagdús és laktató fogás, míg a bakonyi módra készült változat a magyar konyha hagyományos ízvilágát idézi meg. A gombaragu alatt sült csirkecomb gazdag és szaftos, míg a hagymás burgonyán sült verzió igazi klasszikus, amely a ropogós burgonyával párosulva mindenkit levesz a lábáról. Ha pedig egy könnyedebb, mégis különleges fogásra vágysz, a vele sült zöldségekkel kínált tepsis csirkecomb tökéletes választás lehet. Ezek a receptek nemcsak a hétköznapokat dobják fel, hanem ünnepi asztalra is méltók, így biztosan találsz majd köztük olyat, ami új kedvenced lesz!
1. Csirkecombok zöldséges raguval recept
Hozzávalók:
A húshoz:
- 1 kg csirkecomb / csirkehús (bármely rész, amit szeretsz)
- só
- frissen őrölt bors
- liszt
- 100 ml olaj
A zöldség raguhoz:
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1/2 kisebb zeller
- 2 fej hagyma
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 2 zöld paprika
- 1 csípős paprika
- 500 g gomba
- 5-7 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 5 nagy paradicsom
- 1/2 kisebb karfiol
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 1/2 teáskanál oregánó
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombaragu alatt sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
- 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
- 25 dkg gomba szeletelve
- 1 nagy fej (lila)hagyma
- 1,5 dl tejszín
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
- olaj
- fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Csirkecomb vele sült körettel recept
Hozzávalók:
- 8 egész csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 1 csomag carbonara alappor
- 1 nagy tejföl (375 g)
- 20 dkg sajt
- só
- sors
- fokhagyma
- pár szelet húsos, füstölt szalonna
- 30*40 cm-es tepsi
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Hagymás burgonyán sült csirkecombok recept
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- csirke fűszersó ízlés szerint
- 2-3 ek (dijoni) mustár
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 ek libazsír (elősütéshez)
Körethez:
- 6 közepes burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- kb 0,5 dl víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mustáros–tejfölös csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 dkg olvasztott vaj
- 4 dl tejföl
- 2 ek mustár
- 15 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Burkolt csirkecombok recept
Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- 4 ek tejföl
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- fél fej lilahagyma apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
- 12 szelet bacon
- kevés olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csirkecomb bakonyi módra recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 kis üveg csiperkegomba 280 gr
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 4 evőkanál olaj
- 330 gr tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál petrezselyem zöldje aprítva
- 1 tk őrölt paprika
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 15 dkg füstölt szalonna
A köret hozzávalói:
- 50 dkg finomliszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- Kb 2,5 dl hideg ví
A galuska összekeveréséhez:
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 4 db tanyasi csirkecomb (farrésszel)
- 4-5 db sárga krumpli
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db lila hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 2 tk ételízesítő
- 3-4 ek libazsír (vagy, sertés, kacsa..)
- 1 dl fehérbor (vagy víz)